Boergondische Sferen

Genieten van mooi & lekker eten!

Workshop Jam maken

jampotWat zijn ze altijd leuk, die potjes huisgemaakte jam. En veel lekkerder dan de gewone jam die je in de winkel koopt. Maar ja, zelf jam maken is best een hele klus. Maak het je gemakkelijk en doe mee met de workshop suikervrije jam maken. Cokkie van Leeuwen van het kleinschalige kookbedrijf Frutti Confetti heeft alles voor je ingekocht en klaar gezet.

Boergondische sferen 300In je jam komt niet alleen fruit, maar ook andere geoogste producten. Met zoveel vers is er geen ruimte voor suiker! Maar hoe wordt het dan zoet en stevig, vraag je je misschien af. Daarover leert Frutti Confetti je de fijne kneepjes van het vak.  Ze laat je kennismaken met vervangende, natuurlijke zoet- en geleermiddelen, altijd handig.

Jam met persoonlijke twist

Dus volg de workshop en maak een jam met een persoonlijke twist. De jam wordt in een weckpotje afgevuld en geweckt. Je kunt later op de dag je afgekoelde pot met jouw zelfgemaakte jam ophalen in de Liniehut van Frutti Confetti.

ztrdg foto 300Over Frutti Confetti

Er wordt weleens beweerd dat Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti alles wat ze te pakken kan krijgen in potjes en flesjes stopt. Daar zit eigenlijk wel wat in… Kom maar kijken in de Liniehut, die is omgetoverd tot een waar smaakparadijs met buiten een miniterras met proeverij en binnen het Pop-up winkeltje.

Praktisch

De workshop jam zonder suiker duurt ongeveer 3 kwartier.
Tijden:
Vrijdag: 15.30 – 16.15  en 16.30 – 17.15 uur
Zaterdag 13.30 – 14.15 uur.
Locatie: Keuken Boerenstee
Kosten: 7,50 euro

Ga op Boergondische Sferen even langs bij Cokkie om een plek te reserveren voor deze workshop!