Boergondische Sferen

Genieten van mooi & lekker eten!

Workshop Het Landschap op tafel

Wat kun jij in de keuken met natuurlijke, wilde ingrediënten? Leer er meer over en kom naar de kraam van het project Lekker Landschap en doe mee met een korte kookworkshop.

Kok Hanke Schoor laat je zien hoe je met lokaal geplukte ingrediënten een smakelijk gerecht maakt. En je mag zelf aan de slag!

Pesto, boter en dip
Je maakt  pesto, een walnotendip of kruidenboter.  De ingrediënten komen uit de natuur, uit de tuin of uit de biologische winkel. Laat je verrassen en doe mee!

Genoeg smakelijks in de vrije natuur
Overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Van bramen tot waterkers en van eekhoorntjesbrood tot kastanje. Aangevuld met verrassende ingrediënten uit de tuin of winkel kun je er heerlijke gerechten mee maken. Puur natuur, smaakvol en gezond. In deze workshop gaat misschien een nieuwe wereld voor je open!

Grote onkruidboek
Op zaterdag is een van de auteurs van Het Grote Onkruikboek aanwezig. Zij kan je meer vertellen over eetbaar onkruid. En als je er nog meer over wilt weten, kun je haar boek hier kopen.

Praktisch
Tijden workshops:
tussen 10.30 en 12.30 uur
tussen 14.00 uur en 16.00 uur.
Een gerechtje maken duurt zo’n 10 minuten. Je kunt gewoon aanschuiven aan de werktafel zodra er ruimte is. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Tijdens Boergondische sferen kun je ook  met een gids op pad die je meer vertelt over het lekkers uit het landschap.