Boergondische Sferen

Genieten van mooi & lekker eten!

Kaasproeverij

web  kaas en koe_MG_5043Op vrijdag 11 juli kun je de verschillen in smaak van Nederlandse kazen proeven. Doe mee met de kazenproeverij bij de kraam van Zeldzaam Lekker.  Je proeft hier drie verschillende kazen van drie verschillende runderrassen, dus van drie verschillende koeiensoorten.

Doe mee met een interactief spel waarbij je onderzoekt welk verhaal bij welke kaas hoort. Ontdek dat het waarde heeft om kaas van oer-Hollandse koeien die steeds minder gehouden worden, te eten. Door het kopen en eten van dit soort kazen werk je mee aan het behoud van het Nederlandse erfgoed!

KoetjesMaskers voor kinderen
Voor de kinderen zijn er blaarkopmaskers die nog ingekleurd kunnen worden, een quiz over de blaarkop, leuke blaarkopstickers en een verrassingspakket. Dus neem junior mee!

Over Zeldzaam Lekker
Zeldzaam Lekker is een initiatief van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH). De stichting heeft als doel de variatie onder de landbouwhuisdieren in Nederland  te behouden en te voorkomen dat oorspronkelijke rassen uitsterven. 2014 is uitgeroepen tot het jaar van de Groninger Blaarkop, en daarom geeft Lekker Belangrijk extra informatie over deze koe.Logo SZH