Boergondische Sferen

Genieten van mooi & lekker eten!

Samenwerkingspartners

De organisatie van Boergondische Sferen wil haar gasten kennis laten maken met voedsel dat met aandacht gemaakt is en bewust maken van de afkomst ervan. Genieten van de mooie, landelijke omgeving past daar helemaal bij! Wij werken voor dit doel graag samen met organisaties waarvan de doelstellingen aansluiten bij die van Boergondische Sferen.

ZO-gen_cocreatie logoo werken wij samen met Gebiedscoöperatie O-gen. Zij gaat voor vitaliteit en kwaliteit van het landelijk gebied in de Gelderse Vallei, Heuvelrug en Kromme Rijnstreek.  Met behoud van opgedane kennis en netwerk bundelt zij krachten en stimuleert samenwerking. Zoals op het terrein van agrarisch ondernemen, gebiedsmarketing en natuurontwikkeling.

logo Tour CulinairTour Culinair Groene Vallei is culinaire en sportieve fietstour door het buitengebied van Leusden. De tocht vindt dit jaar voor het eerst plaats, op zaterdag 12 juli. Deelnemers gaan langs boerderijen met een diversiteit aan goed en gezond voedsel. Overal krijgen ze wat lekkers te proeven en horen de verhalen achter het product.
De bezoekers krijgen een proefje van Boergondische Sferen en maken hier een korte tussenstop. Ze worden natuurlijk getracteerd op een mooi en lekker hapje!

Boergondische Sferen - 150 logo Vallei Boert BewustVallei Boert Bewust werkt aan waardering voor boeren door de burgers, en bevordert het contact tussen beide partijen. Bewuste boeren scoren 4 keer of meer op  de thema’s: maatschappij, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en diergezondheid.
Leuk detail: Kees van Ravenhorst, van de boerderij waar Boergondische Sferen plaatsvindt, krijgt tijdens het evenement een bord, een bewijs dat ook deze boer Bewust Boert.

Logo SZHDe Stichting Zeldzame Huisdierrasssen (SZH) zet zich in voor het behoud en gebruik van authentieke landbouwhuisdierrassen, ons levend erfgoed.  Hiertoe promoot de Stichting nieuwe functies voor authentieke rassen met als doel deze dieren weer een wezenlijk onderdeel van onze samenleving te maken. De dieren spelen een rol bij duurzame landbouw, natuurbeheer, sport en recreatie en als hobbydier. Op kinderboerderijen en in openlucht musea zijn ze levende voorbeelden van onze cultuur.

Landschap Erfgoed Utrecht is de eerste organisatie in Nederland die landschap en erfgoed structureel samenbrengt. Ze wil mensen de liefde voor het landschap en het erfgoed bijbrengen en de verhalen ervan vertellen. En het landschap en het erfgoed behouden door het te beheren en te ontwikkelen.Foodwalk logo

Leuk: Tijdens Boergondische Sferen wordt de eerste Food Walk – van het Landschap Erfgoed Utrecht – geopend, nieuw in Nederland. Wandelaars ontdekken wat er in de omgeving voor eetbaars te vinden is!