Boergondische Sferen

Genieten van mooi & lekker eten!

Karin Luiten bezoekt Boerenstee

24 maart 2014. Karin Luiten is speciale gast op Boergondische Sferen 2014. Karin is uitgenodigd als gast omdat zij passie heeft voor Echt en Lekker Eten en anderen inspireert om zelf in de keuken met echte producten aan de slag te gaan. Eind maart kwam zij langs op de Boerenstee om te overleggen over haar programma tijdens het evenement.

KL IMG_1191 300 pixBij een bezoek aan de Boerenstee hoorde voor de in Amsterdam woonachtige schrijfster natuurlijk ook een bezoek aan het kloppende hart van het melkveebedrijf: de koeienstal. Het werd een leuke ontmoeting: de stier, die best kan reageren op rode kleding, was gelukkig niet in de buurt. En de koeien hebben een hoog knuffelgehalte!

Kookdemonstratie
Afgesproken is dat Karin zowel vrijdag als zaterdag een korte kookworkshop en een kookdemonstratie geeft. Hierbij bereidt ze verschillende gerechten. Na afloop proeven deelnemers het ter plekke gemaakte gerecht en ook de kant-en-klare-versie.

Culinair spreekuur
Op beide dagen houdt Karin een culinair spreekuur. Hier kunnen bezoekers alle bak- en kookvragen stellen en tips vragen. Ook kunnen ze alle kookgeheimen van de kok te weten komen.

Cakewedstrijd
Karin wordt hoofdjurylid van de Boergondische Cakewedstrijd. Iedereen kan hier een cake inleveren waarbij geen kant en klaar product aan te pas gekomen is. Wat de wedstrijd extra leuk maakt, is dat Karin het recept gaat opnemen in een van haar columns in Trouw.

Karin Luiten
Voor hen die niet weten wie Karin Luiten is, een korte introductie. Karin is culinair journaliste en alle Trouw-lezers kennen haar al, vanwege haar wekelijkse column ‘Koken met Karin’. Hierin biedt ze voor allerlei kant en klaar gerechten uit de supermarkt een gemakkelijk alternatief recept. Verder is ze bij kookliefhebbers bekend vanwege haar kookboekenserie Koken zonder Pakjes en Zakjes.