Boergondische Sferen

Genieten van mooi & lekker eten!

Foodwalk

Op 12 juli 2014 wordt de Oudenhorster foodwalk officieel geopend, en als bezoeker van Boergondische Sferen kun je als een van de eersten dit smakelijke pad verkennen. Verdwalen is uitgesloten, want je gaat op pad met een gids. Ze wijst je op al het lekkers in het landschap, eetbare zaken uit de natuur zoals eetbare bloemen. Ook vertelt ze wat je over een aantal maanden kunt plukken of rapen op dit pad, zoals bramen en noten. 

FW-StwAardeDaanRohof-2 300 pix

De gids wandelt een half uur mee met de bezoekers. Wanneer je het hele pad wilt lopen, kan dat na 14.00 uur. Er zijn routebeschrijvingen beschikbaar.

Wat is een Foodwalk
Een Foodwalk is een wandeling waar je onderweg kunt genieten van het prachtige maar ook smakelijke landschap. Want overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Van bramen tot waterkers en van eekhoorntjesbrood tot kastanjes. Puur natuur, smaakvol en gezond.

Route en recept
Wanneer je – in het goede seizoen – een Foodwalk loopt, pluk je aan de hand van een routebeschrijving en een recept zelf een maaltijd bij elkaar. Tijdens de wandeling pluk of raap je één of twee verse ingrediënten – bijvoorbeeld bramen, kruiden of noten – uit het landschap. Bij de lokale landwinkel, biologische supermarkt of agrariër in de buurt van de route koop je de aanvullende ingrediënten.

Tijden Foodwalks met gids
Starttijden wandeling met gids.
11 uur
12 uur
14 uur
15 uur
De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. 

Het initiatief Foodwalks

Foodwalks is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde en maakt deel uit van het project Lekker Landschap.

In de provincie Utrecht voert Landschap Erfgoed Utrecht dit project uit.